Příprava místa pro fotobudku

Příprava místa pro fotobudku
Tento text slouží jako průvodce pro jednoduchou přípravu místa pro využití mé fotobudky během svatební události. Současně zde naleznete rady, které budou platné i při použití vlastní fotobudky nebo Instaxu.

Pro maximální efektivitu a radost z fotobudky na svatbě nevyžaduji přítomnost asistenta, který by se staral o sestavení a obsluhu fotobudky. Toto přináší několik výhod, zvláště proto, že fotobudka přináší autentičtější zážitek pro vás a vaše svatební hosty, když za ní nestojí externí osoba s dohledem.

S místem pro umístění fotobudky ve vašem svatebním prostoru vám rád pomůžu v rámci předsvatební konzultace. Optimální umístění spočívá v zajištění, aby za pozadím fotobudky (místo/zeď, u kterého budou fotografované osoby) nebylo žádné okno. To je klíčové pro výsledný vzhled fotografií – okno směřující přímo k fotobudce by mohlo způsobit nedostatečné osvětlení snímků. Ideální je mít okno (nebo dveře či jiný zdroj světla) naproti pozadí, takže světlo z okna bude dopadat na fotografované osoby. V případě venkovního umístění je opět vhodné vybírat místo tak, aby slunce nesvítilo do objektivu fotobudky. Vnitřní umístění je znázorněno na obrázku níže.

Hledáte skvělou samoobslužnou fotobudku s tiskárnou na vaši svatbu?
Přečtěte si více o mojí SNAP IT fotobudce.

S čím dál počítat?

Při plánování místa pro fotobudku myslete na další věci, které budete potřebovat:

  • Připravené fotopozadí
  • Připravené rekvizity
  • Připravenou knihu hostů pro vkládání fotografií včetně oboustranné izolepy nebo lepidla pro nalepení fotek do fotoknihy
  • Připravený stůl pro tiskárnu o velikosti minimálně 1×1 metr (při použití rekvizit a knihy hostů doporučuji větší stůl)
  • Přístup k zásuvce do vzdálenosti 5 metrů nebo prodlužka

Rady pro fotopozadí

Zde lze využít téměř cokoli, záleží hlavně na tom, kolik času chcete věnovat přípravě fotopozadí. Možnosti zahrnují:

  • Oblouk z obřadu (pokud je přenosný) nebo alternativu
  • Záclonu zavěšenou na stěně s vývěskami
  • Cihlovou zeď
  • Dřevěnou zeď
  • Břečťan venku
  • Libovolnou jinou nenápadnou strukturu (v nouzovém případě bílou zeď)

Několik předchozích typů fotopozadí, které byly úspěšně použity na minulých svatbách, je uvedeno níže.

Rady pro rekvizity

Rekvizity mohou zahrnovat různé tabulky (často přizpůsobené páru), paruky, masky a podobně. Je to volitelný prvek a rozhodnutí o jejich použití je na vás. Rekvizity lze zakoupit na různých internetových portálech jako je fler.cz nebo si je přizpůsobit dle vlastního uvážení. Mohou potěšit vás i vaše svatební hosty.

Rady k knize hostů

Kniha hostů může být skvělým doplňkem fotobudky na svatbě a zároveň krásným hmatatelným darem, který vaši hosté mohou vytvořit přímo během dne svatby. Moje fotobudka tiskne snímky o rozměru 10×15 cm, takže ideální je pořídit fotoknihu o rozměrech 30×20 cm (na šířku), kam lze snadno umístit fotografie hostů a vzkazy. Nezapomeňte si připravit fixy a lepidlo na upevnění fotografií (dobře se osvědčila oboustranná lepicí páska, kterou lze předem nařezat).

Závěr

Děkuji vám za přečtení tohoto průvodce, doufám, že vám bude užitečný a společně připravíme skvělou zábavu pro svatebčany na vaší svatbě! Pokud budete mít nějaké dotazy, neváhejte mě kontaktovat.

Hledáte skvělou samoobslužnou fotobudku s tiskárnou na vaši svatbu?
Přečtěte si více o mojí SNAP IT fotobudce.

S TISKÁRNOU

Varianta pro tvorbu fotoknihy hostů s profi tiskárnou. Včetně možnosti online sdílení.

7500 Kč(cena za půjčení na víkend se 150 fotkami)