Fotokoutek na svatbu

Fotokoutek na svatbu
Svatební fotokoutek s tiskárnou a okamžitým tiskem dokáže zvednout vaše hosty ze židle a vykouzlit úsměv na jejich tváři.

Plánování svatby není jednoduchá ani levná záležitost. Místo, oddávající, šaty, DJ, fotograf, kameraman, sweet bar… vše pro jeden jediný den, který strávíte se svými nejbližšími.

Fotograf je v dnešní době samozřejmostí, přemýšleli jste ale také o svatebním fotokoutku? Je to skvělá zábava pro vaše hosty a především doplňkový program, díky kterému si všichni hosté odnesou památku na váš nezapomenutelný den.

Svatební fotokoutek s tiskárnou a okamžitým tiskem dokáže zvednout vaše hosty ze židle a vykouzlit úsměv na jejich tváři.

Proč mít svatební fotokoutek?

Svůj fotokoutek SNAP IT vozím na svatby už více než 4 roky. Za tu dobu byl na více než 50 svatbách a vytiskl desetitisíce fotek. Za celou dobu se mi nestalo, že by někdo litoval, že si fotokoutek na svatbu objednal. Na začátku jsou svatební hosté často ostýchaví, ale pak se typicky strhne lavina, kdy je fotokoutek plný prakticky pořád.

Tvorba svatební fotoknihy hostů

Svatební fotoknihy se staly hitem posledních let. V praxi se jedná o jednoduchou prázdnou knihu, typicky v rozměru 20×30 cm naležato, do které vaši hosté lepí své fotky z fotokoutku a píši k nim vzkazy. Výsledkem jejich snažení ve fotokoutku by po celém svatebním dni měla být fotokniha plná autentických fotek vašich hostů naplněná upřímnými vzkazy směřovanými k vám. Jedná se tak o krásný dárek, který vám vznikne přímo na svatbě.

Pusť si video!

Fotoknihy jsou hitem!
Přehrát video

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že prohlížet si fotoknihu den po svatbě je skvělý zážitek. Vlastně se jedná o první fotky, které po svatbě máte, navíc je máte přímo na papíře – tam, kam fotky patří 🙂

TIP!
Samoobslužná svatební fotobudka s okamžitým tiskem

Další důvody proč mít fotokoutek na svatbě

  1. Zábava na celý den: Svatby jsou o radosti a oslavě, a fotokoutek je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet toto veselé a uvolněné naladění. Tví hosté si budou užívat nekonečné fotografování, smích a srandu, kterou jim fotokoutek nabídne. A nezapomeň, že spokojení a šťastní hosté jsou klíčem k úspěšné svatbě!
  2. Vzpomínky na celý život: Fotokoutek je jako magnet na lidi – lidé se k němu budou přirozeně přitahovat a fotit se spolu s přáteli a rodinou. Výsledkem budou skvělé snímky plné úsměvů, veselí a lásky. Tyto vzpomínky zůstanou zachyceny na fotografiích, které si můžeš prohlížet stále znovu a znovu, až budeš chtít zavzpomínat na ten nádherný den.
  3. Rozproudí interakci mezi hosty: Fotokoutek je skvělým způsobem, jak spojit lidi a umožnit jim vytvořit si společně zábavné a neformální okamžiky. Hosté se budou bavit při vymýšlení různých póz, což je přirozená cesta k tomu, aby se měli lépe. Fotokoutek rozhodně pomůže „roztavit ledy“ a vytvoří pohodovou atmosféru.
  4. Sdílení na sociálních médiích: V dnešní digitální éře je sdílení na sociálních médiích neodmyslitelnou součástí každé události. Fotokoutek umožňuje hostům okamžitě posílat své fotky na e-mail a následně sdílet.
  5. Skvělý doplněk k tradičním fotografiím: I když budeš mít na svatbě profesionálního fotografa, fotokoutek nabízí úplně jiný pohled na věc. Zatímco tradiční fotografie zachycují spíše reportážní momentky, fotokoutek je pro spontánní, neformální a vtipné záběry.
    Mimochodem – fotokoutek dokáže odbavit obrovské množství skupinových fotek, díky čemuž se tvůj fotograf může soustředit na fotoreportáž. Vím z vlastní zkušenosti 🙂

Jaký fotokoutek zvolit?

V dnešní době máme na výběr z množství možností pro fotokoutek. Od nejlevnějšího řešení Instaxem až po velké fotobudky za desetitisíce korun.
Se SNAP IT fotobudkou se snažíme mířit do zlatého středu – nabízet unikátní samoobslužný fotokoutek za rozumnou cenu, který splní vše, co od něj na svatbě čekáte.

Nespornou výhodou oproti konvenčním velkým fotobudkám s obsluhou je právě absence obsluhy, bez které se vaši hosté před fotobudkou mnohem více odvážou. Další výhodou je i délka pronájmu a na ni navázaná cena. Konvenční fotobudky jsou typicky v provozu po dobu cca 3 hodin za cenu přesahující 10 tis. Kč. SNAP IT fotobudku můžete mít za nižší cenu na celý víkend!

Výhody SNAP IT fotobudky:

  • ideální pro tvorbu svatebních fotoknih
  • profesionální termosublimační tiskárna a rychlý tisk velkých fotek 10×15 cm
  • kompletně samoobslužný – systém „plug & play“, zvládnete sestavit sami do 10 minut
  • pronájem od pátku až do neděle bez omezení
  • možnost okamžitého online sdílení na váš e-mail
  • kromě fotek také možnost gifů, boomerangů a videí
  • všechen pořízený materiál k dostání i po svatbě v elektronické podobě
TIP!
Samoobslužná svatební fotobudka s okamžitým tiskem

Instax vs SNAP IT fotobudka

Pokud hledáte řešení, které bude šetrné k vaší peněžence, v praxi se výběrem automaticky dostanete k Instaxu, případně mojí SNAP IT fotobudce.

Co že to ten Instax je? Novodobý polaroid. Instaxy jsou hitem posledních let a na svatbách jsem je vídával často. Jsou stylové a poměrně dostupné. Horší je to s kvalitou fotek, velikostí fotek, více kopiemi fotek (Instax umí udělat jen 1 fotku) a hlavně cenou za kus fotky.

Náklady při 300 fotkách – Instax vs SNAP IT fotobudka
Popíšeme si jednoduchou modelovou situaci. Dejme tomu, že chcete mít jako výstup ze svatebního fotokoutku 300 fotek.

Instax miniFotobudka SNAP IT
Pořizovací náklady: 1800 Kč
300 ks fotek (á 20 kč/ks): 6000 Kč
Celkem: 7.800 Kč
Pronájem + 300 fotek: 8.500 Kč

Jak můžete vidět v tabulce, náklady se liší minimálně. Za podobnou cenu vám ale fotobudka SNAP IT nabídne mnohem více, než Instax. Prohlédněte si tabulku níže:

Za extra zmínku rozhodně stojí porovnání velikosti tištěných fotografií u obou zařízení. Miniaturní fotky Instaxu jsou oproti velkým fotkám 10×15 cm ze SNAP IT fotobudky co do obsahu fotky 5x menší.

Srovnání velikosti fotky SNAP IT fotobudky a Instaxu mini

Jak připravit fotokoutek

Fotokoutek typicky nepotřebuje více než 4×4 metry místa. Důležitá je orientace fotokoutku – snažte se ho orientovat tak, aby fotopozadí fotokoutku nebylo před oknem. Naopak – je žádoucí, aby fotopozadí (a tím i focené osoby) bylo nasvícené přirozeným světlem z okna.

Na tiskárnu a vaše rekvizity se vám bude hodit větší stůl o rozměru cca 2×1 metru. Posloužit můžou i 2 menší stolky. Samozřejmostí je také přístup k elektřině, měla by stačit i jen jedna zásuvka.

Popřemýšlejte i nad fotopozadím. To se dá vyřešit jednoduše, ale i komplexněji. Jako pozadí může použít například:

  • Oblouk z obřadu (pokud je přenosný) nebo alternativu
  • Záclonu zavěšenou na stěně s vývěskami
  • Cihlovou zeď
  • Dřevěnou zeď
  • Břečťan venku
  • Libovolnou jinou nenápadnou strukturu (v nouzovém případě bílou zeď)

Více informací ohledně přípravy svatebního fotokoutku si můžete přečíst v samostatném článku.

Svatební rekvizity do fotokoutku

Svatební rekvizity představují zábavný a kreativní prvek, který může obohatit atmosféru vaší svatby. Tyto drobné doplňky nabízejí hostům jedinečnou možnost vyjádřit ve fotokoutku svou individualitu a hravost prostřednictvím fotografií. Od vtipných brýlí s nosičem nosu po elegantní klobouky a královské korunky.

Na internetu najdete hromadu svatebních rekvizit. Řešením je ale i možnost vytvořit si rekvizity vlastní na míru, což většinou doporučuju na svatbách, na které SNAP IT fotobudku vozím. Nápisy na cedulích jsou tak osobitější a šité přímo na míru a vaši hosté se pak zaručeně pobaví.

Další nápady na rekvizity:

  1. Elegantní klobouky a kloboučky: Klobouky různých tvarů a stylů přidají do fotografií nádech elegance a originality.
  2. Smajlíci a emodži: Barevné smajlíky a emodži přinesou do fotokoutku radostnou a hravou atmosféru.
  3. Retro brýle a šperky: Zajímavé brýle, řetízky a náhrdelníky z minulých desetiletí dodají fotografiím retro vzhled.
  4. Ozdobné paruky: Různé paruky vám umožní změnit svůj vzhled a přidat do fotografií odvážný prvek.
  5. Zvířecí masky: Zábava se zvířecími maskami přinese do fotokoutku smích a originalitu.
  6. Nástroje a hudební rekvizity: Kytary, mikrofony a různé hudební nástroje umožní hostům zahrát si rockovou hvězdu.
  7. Vtipné brýle: Tento nápadný doplněk jistě vyvolá smích a zajímavé pózy před objektivem fotoaparátu.
  8. Masky superhrdinů: Superhrdinské masky dodají fotografiím dobrodružný nádech a možnost zahrát si na své oblíbené hrdiny.

Závěr

Už máte jasno?

Pokud ne, neváhejte se na mě obrátit na mailu marek@topolar.cz nebo tel. čísle 604 131 644. Velmi rád vám poradím!

S TISKÁRNOU

Varianta pro tvorbu fotoknihy hostů s profi tiskárnou. Včetně možnosti online sdílení.

7500 Kč(cena za půjčení na víkend se 150 fotkami)